Zevenbladpesto {of: hoe je van iets negatiefs iets positiefs maakt}

Wildplukken. Ik houd ervan. Bramen, hazelnoten, kersen, vlierbloesem. Als er ergens gratis eten te plukken valt ben ik van de partij. Ik zou ook best graag een keer willen dumpster-diven. Al zijn er geen dumpsterdive-initiatieven hier in Oss en ik zie mezelf niet zo snel zelf de containers van de appie in duiken.

Ik zou me zeer opgelaten voelen.

Hoe dan ook. Gratis eten. Altijd goed. Onkruid kun je ook eten. Brandnetelsoep bijvoorbeeld. Maar dit verhaal gaat over een ander onkruid. Een heel irritant onkruid.

Zevenblad.

zevenblad pesto recept

Ooit is het in de voortuin terecht gekomen. En nu komen we er nooit meer vanaf. Toen een tuinman in de tuin van de buren bezig was, zei hij: “oh maar daar heb ik wel een spulletje voor. Ja, is wel verboden in dit land. Maar dan komt het echt nooit meer terug hoor, mevrouwtje” (nou ja, ik weet eigenlijk niet of hij ‘mevrouwtje’ zei. Waarschijnlijk niet, maar het past zo lekker bij de zin). Afijn, nee dank u, ik houd van leven in mijn voortuin.

En eigenlijk is dat zevenblad best een interessant plantje. Het begint met 3 blaadjes, dan splitsen de onderste 2 en krijgt hij 5 blaadjes. Vervolgens splitsen de onderste 2 blaadjes en krijgt hij 7 blaadjes. Fascinerend toch?

Maar toch blijft het natuurlijk een schijtirritant heel vervelend onkruid.

Het antwoord: opeten! Ha! Kijk, dat is nog eens van iets negatiefs iets positiefs maken! En zo doe je dat:

zevenblad pesto recept

Pluk een flinke bos zevenblad. Pluk de blaadjes er vanaf en was ze. Meng met:
– een flinke hand parmezaanse kaas
– een meer dan royale scheut olijfolie
– sap van een halve citroen
– 2 teentjes knoflook
– zout en peper
– een handje pijnboompitjes (geroosterd natuurlijk het lekkerst, maar daar had ik geen zin in).

Hoppa, staafmixer erop. Wij hebben er eentje van 20 jaar oud, die vond het niet zo leuk. Dus als je een keukenmachine hebt zou ik die gebruiken.
even proeven… Als het een beetje droog is doe je er nog een beetje olie bij, als het flauw is een beetje peper en zout (of chili).

En om het nét nog effe een beetje lekkerder te maken: een handje gebroken cashewnoten erdoor (cashewnoten in een theedoek en een paar keer flink erop slaan met een deegroller). Klaar!

En wat doe je er dan mee? Nou, door de pasta. Of je maakt boekweitpannekoeken en beleg ze met een zevenbladpesto, sla, tomaatjes en geitenkaas. Oprollen en je hebt een prima lunch!

zevenblad pesto boekweitpannekoek

2 gedachten over “Zevenbladpesto {of: hoe je van iets negatiefs iets positiefs maakt}”

  1. Haha dumpsterdiven…. Ik kan misschien wel iets regelen bij mijn baas😉😂….enne bij een nieuwe keuken hoort ook een keukenmachine, misschien ideetje voor je verjaardag 💪 maar die boekweit pannenkoek met geiten kaas klinkt lekker, behalve de tomaat dat lust ik niet😊

    1. Regel jij daar maar bij je baas Miranda, ga ik er een uitgebreide high tea van maken 😉
      En wat die keukenmachine betreft.. tja, ik heb nogal hoge eisen (lees: ik wil een kitchenaid) maar geen kitchen-aid centjes, hahaha.

Reacties zijn gesloten.